VERNIEUWEND WINKELEN

biscuit en mousse van chocolade (recept Pieter-Jan Lint)

ingrediënten

Recept Pieter-Jan Lint

1/ voor de biscuit

* 165g donkere chocolade

* 200g gepelde banaan

* 400g kokosmelk (blik)

* 165g rietsuiker

* 275g bloem

* snufje zout

* 1 kl bakpoeder

2/ voor het chocoladeglazuur

* 150g kokosmelk uit blik

* 150g pure chocolade

3/ voor de mousse

* 150g vocht van een blik kikkererwten

* 100 ml plantaardige melk

* 125g pure chocolade

* 25 ml esdoornsiroop  

bereiding

1/ voor de biscuit

* verwarm de kokosmelk in een pannetje en giet over de koude chocolade; doe dit best in twee keer en meng goed door met een klopper. Mix met de geprakte banaan

* meng in een andere kom alle droge ingrediënten behalve het bakpoeder.

* meng de twee bereidingen door elkaar en voeg als laatste het bakpoeder toe

* giet in een met bakpapier beklede bakvorm

* bak 30' in de oven en laat op een rooster afkoelen alvorens verder af te werken. 

2/ voor het chocoladeglazuur

* verwarm de kokosmelk tot het kookpunt en verwijder van de warmtebron

* meng de chocolade eronder en klop goed door

* spatel op de taart 

3/ voor de mousse 

* klop het kikkererwtenvocht op tot stevige pieken (net als eiwit)

* verwarm de plantaardige melk met de esdoornsiroop en laat er als laatste de chocolade in smelten. Laat afkoelen tot minder dan 40 graden

* spatel de chocolade langzaam onder het opgeklopte kikkererwteneiwit en laat 2 uur opstijven in de koelkast