VERNIEUWEND WINKELEN

cheesecake met pompoen (recept Pieter-Jan Lint)

ingrediënten

1/ voor de bodem

* 4 el kokosolie

* 4 el esdoornsiroop

* 150g havervlokken

* 100g noten (amandelen en hazelnoten)

 * 2 el bloem

* snufje zout 

2/ voor de cheesecake vulling

* 400g gare pompoen

* 400g zijdetofu

* het sap van 2 citroenen

* zeste van 1 citroen

* 2 el speculaaskruiden

* mespuntje gemberpoeder

* 125g rietsuiker

* 3 el maïszetmeel 

bereiding

1/ voor de bodem

* verwarm de oven voor op 170°

* hak de noten in de keukenrobot en meng met de esdoornsiroop en de gesmolten kokosolie (zet deze even in de oven terwijl deze voorverwarmt)

* meng de overige ingrediënten eronder

* bekleed een bakblik met deze bereiding en bak een 12-tal minuten af 

2/ voor de cheesecakevulling 

* mix alle ingrediënten door elkaar en giet op de bodem

* bak 40 minuten af in een oven van 165° op de ventilatiestand

* laat de cake afkoelen en daarna nog een paar uur rusten in de koelkast alvorens aan te snijden