VERNIEUWEND WINKELEN

Lezing Darmgezondheid - KPNI - St.Andries

"Lezing Darmgezondheid: Het belang van gefermenteerde voeding voor onze gezondheid mét proeverijen door KPNI en Biovita"

Gefermenteerde groenten zijn de ontbrekende schakel voor een gezonde darmflora! 

Tijdens deze praktische lezing door Koen de Witte van het KPNI Center en fermentatie kookdemo door Celine Castelain van KPNI Foodie zal je leren wat je nu eigenlijk juist wel en niet moet eten en waarom het dagelijks eten van enkele eetlepels gefermenteerde groenten de voedingsbron is voor een gezond evenwichtig darmmicrobioom en immuunsysteem. Een boeiende en verrijkende avond vol kennis over darmmicrobioom, immuunsysteem en voeding & tips en tricks over hoe te fermenteren.

=         Wat is nu juist goede voeding voor onze darmen?

=         Waarom eten we beter niet teveel granen, melkproducten, …?

=         Waarom is gefermenteerde voeding nu zo gezond?

=         De opbouw van ons microbioom

=         De relatie tussen ons darmmicrobioom en psyche, gedrag, slijmvliezen, …

=         Het belang van een gezonde darmflora en het verband met tal van ziektebeelden 

=         Uitleg over fermentatie, gezondheidseigenschappen, producten en technieken

=         Demonstratie van enkele technieken en recepten & Do’s and don’ts van het fermenteren 

=         Proeven van gefermenteerde groenten en drankjes

Dinsdag 19 mei van 19u30 – 21u30 
in Biovita St.Andries, Torhoutsesteenweg 179
Deelnameprijs: 25 euro (lezing, proeverijen en info bundel inbegrepen) 

Inschrijven kan aan de kassa in Biovita of via overschrijving: BE85 7360 4858 1506 met vermelding naam, vermelding “fermenteren en darmgezondheid Brugge ” en aantal personen. Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je tijdig in! 

Inschrijvingsformulier